Εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στις αντίπαλες παλαιστινιακές παρατάξεις, και εν συνεχεία, οι έμμεσες διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς, οι οποίες θα φιλοξενηθούν στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Mena, το οποίο επικαλείται Αιγύπτιο αξιωματούχο, οι αντιπροσωπείες της Φάταχ και της Χαμάς θα συναντηθούν την Δευτέρα, για να ολοκληρώσουν την παλαιστινιακή συμφιλίωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι οι παλαιστίνιοι διαπραγματευτές στη συνέχεια θα συναντηθούν με τους ισραηλινούς ομολόγους τους την Τετάρτη για να συνεχίσουν τις συνομιλίες για την εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας έπειτα από τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα στο Κάιρο με την διαμεσολάβηση της Αιγύπτου.

Ισραηλινός αξιωματούχος που επικαλείται το Reuters επιβεβαίωσε πως η ισραηλινή αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο Κάιρο την Τρίτη.

Ο Άζαμ Άχμεντ, ο αξιωματούχος της Φάταχ και επικεφαλής της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες του περασμένου μήνα, επιβεβαίωσε ότι οι διαπραγματεύσεις συμφιλίωσης θα ξεκινήσουν την προσεχή εβδομάδα και αμέσως μετά αναμένει να ακολουθήσουν οι διαπραγματεύσεις με την ισραηλινή πλευρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια των 50 ημερών που διήρκεσαν οι συγκρούσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και οι οποίες έληξαν τον Αύγουστο όχι μόνο ισοπέδωσαν τη Γάζα αλλά κόστισαν τη ζωή σε 2.100 Παλαιστίνιους οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν άμαχοι.

Από την πλευρά του Ισραήλ έχασαν τη ζωή τους 67 στρατιώτες και έξι πολίτες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης