Ένοπλοι που θεωρείται ότι είναι μέλη της Μπόκο Χαράμ εκδίωξαν τον στρατό κι ανακατέλαβαν κοινότητες στις όχθες της λίμνης Τσαντ, στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας.

«Περίπου 2.000 ένοπλοι έφθασαν από διάφορες κατευθύνσεις την Πέμπτη και ενεπλάκησαν σε μάχες με στρατιώτες που είχαν πάρει θέσεις στην πόλη Κιρενόουα και στη γειτονική κοινότητα Μάρτε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ιμάμου Χαμπίμπ, στέλεχος της αυτοδιοίκησης που αναγκάστηκε να διαφύγει εξαιτίας της επίθεσης στην πόλη Μαϊντουγκούρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μάχονταν με τους στρατιώτες όλη τη νύχτα, και οι μάχες συνεχίστηκαν και την Παρασκευή, τρέποντας εκατοντάδες στρατιώτες σε φυγή», πρόσθεσε.

Εξάλλου, ανώτερος αξιωματικός του στρατού επιβεβαίωσε την επίθεση στην κοινότητα Μάρτε, αλλά αρνήθηκε να επιβεβαιώσει πως η πόλη έπεσε στα χέρια της Μπόκο Χαράμ. «Οι άνδρες μας υποχώρησαν για στρατηγικούς λόγους», υποστήριξε.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που η κοινότητα Μάρτε καταλαμβάνεται από τους ισλαμιστές: η πρώτη φορά ήταν το 2012, απελευθερώθηκε από το στρατό τον Ιούνιο του 2013, πριν ξαναπέσει στα χέρια της Μπόκο Χαράμ το 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης