Επιδημία χολέρας έχει προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 100 ανθρώπων τις δύο τελευταίες εβδομάδες στη βορειοανατολική Νιγηρία, μια περιοχή που σπαράσσεται από τις συγκρούσεις μεταξύ της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ και του στρατού, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

«3.126 κρούσματα έχουν καταγραφεί στις πολιτείες Γιόμπε και Μπόρνο», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του το γραφείο συντονισμού ανθρωπιστικών υποθέσεων του OΗΕ (Ocha) από την Αμπούζα, υπογραμμίζοντας ότι από την επιδημία υπάρχουν «97 νεκροί» και στις δύο πολιτείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιδημία ξέσπασε πριν δύο εβδομάδες στη Μπόρνο, επίκεντρο της δράσης της Μπόκο Χαράμ όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε καταυλισμούς προσφύγων, και επεκτάθηκε στη γειτονική πολιτεία Γιόμπε, «όπου έχουν καταγραφεί 989 κρούσματα από τις 20 Σεπτεμβρίου».

Στις αρχές της εβδομάδας ο ΟΗΕ είχε ανακοινώσει ότι από τη χολέρα έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 500 άνθρωποι σε όλη την κοιλάδα της λίμνης Τσαντ (που βρέχει τη Νιγηρία, το Τσαντ, το Καμερούν και τον Νίγηρα) και ότι 27.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από την ασθένεια τις τελευταίες εβδομάδες.

Η εποχή των βροχών ευνοεί την εξάπλωση της επιδημίας, η οποία επανεμφανίζεται κάθε χρόνο περίπου την ίδια περίοδο στους καταυλισμούς των εκτοπισμένων όπου οι συνθήκες υγιεινής έχουν επιδεινωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης