Τέσσερις εκρήξεις που οφείλονταν σε βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας σημειώθηκαν σήμερα σε έναν καταυλισμό εκτοπισμένων στο Μαϊντουγκούρι της βορειοανατολικής Νιγηρίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι να σκοτωθούν και 18 να τραυματιστούν, όπως ανακοίνωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας της πολιτείας.

«Σημειώθηκαν τέσσερις εκρήξεις στον καταυλισμό» δήλωσε ο συντονιστής του καταυλισμού Μούνα κοντά στο Μαϊντουγκούρι, όπου ζουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους για να γλυτώσουν από την οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι δράστες επιτέθηκαν τα ξημερώματα, περίπου στις 04.30. Προκλήθηκαν πυρκαγιές στις σκηνές» πρόσθεσε.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν καταγγείλει τις τελευταίες ημέρες τη ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης στον καταυλισμό Μούνα, ο οποίος έχει ήδη γίνει στόχος πολλών επιθέσεων της Μπόκο Χαράμ. Οι εκρήξεις αυτές είναι οι πιο πρόσφατες μιας σειράς επιθέσεων που έχουν σημειωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο την Παρασκευή ένας άνδρας που ισχυρίστηκε ότι είναι ο επικεφαλής της Μπόκο Χαράμ ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Μαϊντουγκούρι την προηγούμενη εβδομάδα και για επιδρομή σε κοντινή πόλη. Η συχνότητα των επιθέσεων της τζιχαντιστικής οργάνωσης έχει αυξηθεί μετά το τέλος της εποχής των βροχών, στα τέλη του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Μαϊντουγκούρι είναι η πόλη που έχει πληγεί περισσότερο από την αιματηρή εξέγερση της Μπόκο Χαράμ, η οποία μετρά ήδη οκτώ χρόνια. Από τις επιθέσεις της έχουν σκοτωθεί περίπου 20.000 άνθρωποι, ενώ 2,6 εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης