Τέσσερα στελέχη της αστυνομίας, ανάμεσά τους δύο γυναίκες, τραυματίστηκαν την Τετάρτη στη Μανάγκουα από τις σφαίρες κακοποιών, που άνοιξαν πυρ εναντίον τους ενώ ρύθμιζαν την κυκλοφορία, ανακοίνωσαν οι αρχές της Νικαράγουας.

Η αστυνομία δεν συνέδεσε τις επιθέσεις με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οποία έλαβαν μέρος δεκάδες χιλιάδες πολίτες νωρίτερα στην πρωτεύουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ομάδες βανδάλων που κυκλοφορούσαν με ένα φορτηγό, δύο αυτοκίνητα και έξι μοτοσικλέτες πυροβόλησαν εναντίον περιπόλων της αστυνομίας που εκτελούσαν καθήκοντα ρύθμισης της κυκλοφορίας», δήλωσε ο υποδιευθυντής της αστυνομίας της Νικαράγουας, ο Φρανσίσκο Ντίας.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν στον ώμο, ένας τρίτος στο χέρι, ενώ μια αστυνομικίνα στο πόδι, ανέφερε ο Ντίας μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal 4.

«Καταδικάζουμε αυτές τις ενέργειες βανδάλων εναντίον των συναδέλφων μας», πρόσθεσε ο αξιωματικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιθέσεις ακολούθησαν μια μεγάλη διαδήλωση στη Μανάγκουα, κατά τη διάρκεια της οποίας δεκάδες χιλιάδες πολίτες απαίτησαν δικαιοσύνη, μετά την καταστολή του κύματος κινητοποιήσεων εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγκα.

Μέσα σε τρεις εβδομάδες, στις διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης του άλλοτε ηγέτη των ανταρτών Σαντινίστας έχασαν τη ζωή τους 47 άνθρωποι και τραυματίστηκαν πάνω από 400 άλλοι, σύμφωνα με το Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νικαράγουας (Cenidh).

Το κύμα των διαδηλώσεων στη Νικαράγουα άρχισε τη 18η Απριλίου, με αιχμή του δόρατος φοιτητές που διαμαρτύρονταν για την προταθείσα μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικών ασφαλίσεων, που προέβλεπε αύξηση των εισφορών και μείωση των συντάξεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης