Η Ρωσία θα ασκήσει νομική δίωξη εναντίον της εβδομαδιαίας έκδοσης «Washington Examiner» για το άρθρο:  «Η Ουκρανία να βομβαρδίσει τη γέφυρα του Πούτιν» στην Κριμαία.

Ήδη, όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «sputniknews», έχει συσταθεί ειδική επιτροπή που εξετάζει τα νομικά μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν μετά το προκλητικό δημοσίευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Νομική διαδικασία για ‘εγκληματική ενέργεια’ εναντίον του Hugo Gurdon από τους αρχισυντάκτες της εβδομαδιαίας έκδοσης του Washington Examine. Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε ο Gurdon ενέκρινε τη δημοσίευση του άρθρου του Tom Rogan με το οποίο καλούσε να βομβαρδιστεί ώστε να καταστραφεί η γέφυρα που ενώνει τη ρωσική Kerch με τη χερσόνησο Τάμαν στην Κριμαία», δήλωσε η εκπρόσωπος της ερευνητικής επιτροπής Svetlana Petrenko.

Στις αρχές της εβδομάδας στην εφημερίδα Washington Examiner δημοσιεύθηκε το άρθρο-άποψη του δημοσιογράφου Tom Rogan, που υποστηρίζει πως «η Ουκρανία έχει τη δυνατότητα να καταστρέψει τη γέφυρα της Κριμαίας», διακόπτοντας έστω και προσωρινά την κυκλοφορία σ΄ αυτήν.

Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει επίσης πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να υποστηρίξουν την Ουκρανία σ΄ αυτό το ζήτημα και παραπέμπει σε άλλο άρθρο του με τίτλο: «Μην ανησυχείτε οι ΗΠΑ θα νικούσαν σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου με τη Ρωσία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης