Το Ισλαμικό Χαλιφάτο βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών για τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε το Σάββατο στην Άγκυρα, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, προσθέτοντας ότι οι Αρχές βρίσκονται κοντά στην αναγνώριση του ενός εκ των δύο δραστών.

«Αν δούμε τον τρόπο με τον οποίο διαπράχθηκε η επίθεση αυτή, θεωρούμε τις έρευνες για το Ντάες (σ.σ.: το αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο) προτεραιότητά μας» ανέφερε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξή του στο δίκτυο NTV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν σαφώς μια επίθεση αυτοκτονίας. Γίνονται τεστ DNA. Διευκρινίστηκε ο τρόπος με τον οποίο έφτασαν εκεί οι καμικάζι. Βρισκόμαστε κοντά σε ένα όνομα, που δείχνει προς μια οργάνωση» πρόσθεσε.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι οι βουλευτικές εκλογές που έχουν προκηρυχθεί για την 1η Νοεμβρίου στην Τουρκία θα διεξαχθούν κανονικά.

«Όποιες κι αν είναι οι συνθήκες, οι εκλογές θα διεξαχθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα τις κάνουμε αυτές τις εκλογές» επέμεινε ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράμμισε ότι η επίθεση αυτή αποτελεί μια απόπειρα να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών, ενώ σημείωσε ότι θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, αν διαπιστωθεί ότι υπήρξαν κενά στην ασφάλεια που συνέβαλαν στην επίθεση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης