Στο Κάιρο παραμένει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος ταξίδεψε στην Αίγυπτο σε μια προσπάθεια της Ουάσινγκτον να δοθεί μια διπλωματική λύση στην κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λωρίδα της Γάζας.

Στη σκιά της… γκάφας του κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CNN, όπου άσκησε -άθελά του- κριτική στη χερσαία επιδρομή του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη, ο Τζον Κέρι ανέφερε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους πως πρέπει να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και οι εμπλεκόμενες πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Παράλληλα, υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια ύψους 47 εκατ. δολαρίων για τους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σχεδιάζει να παραμείνει στο Κάιρο μέχρι την Τετάρτη το πρωί, ωστόσο δεν έχει προγραμματιστεί το πότε θα ολοκληρώσει το ταξίδι του στην περιοχή κι αυτό πιθανώς να σημαίνει ότι θα έχει και συνομιλίες με αξιωματούχους από το Κατάρ. Το εμιράτο του Περσικού Κόλπου έχει σχετικά στενούς δεσμούς με τη Χαμάς, ενώ φιλοξενεί και τον ηγέτη της ισλαμικής οργάνωσης Χάλεντ Μεσάαλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Aνθρωπιστική βοήθεια 47 εκατ. δολαρίων στους αμάχους της Γάζας, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014, 04:08

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης