Ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, ο Άχμεντ Αμπούλ Γάιτ, απηύθυνε σήμερα έκκληση στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) να παρέμβει στις αρχές του Ισραήλ προκειμένου να δοθεί τέλος στις «καταχρήσεις» σε βάρος των παλαιστίνιων κρατουμένων.

Η έκκληση αυτή διατυπώθηκε την 10η ημέρα της απεργίας πείνας στην οποία συμμετέχουν περίπου 1.500 παλαιστίνιοι κρατούμενοι -μια κινητοποίηση που ξεκίνησε με πρωτοβουλία ενός εξαιρετικά δημοφιλή φυλακισμένου ηγέτη της Φάταχ, του Μαρουάν Μπαργούτι- με κεντρικά αιτήματα να επιτρέπονται τακτικές ιατρικές επισκέψεις και πρόσβαση σε τηλεφωνικές γραμμές, μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμπού Γάιτ απηύθυνε μια επιστολή στον πρόεδρο της ΔΕΕΣ, Πέτερ Μάουρερ, με την οποία τον κάλεσε να «παρέμβει επειγόντως στις ισραηλινές αρχές για να τερματιστούν οι καταχρήσεις που διαπράττονται σε βάρος των αιχμαλώτων πολέμου», ανέφερε ο παναραβικός οργανισμός.

Κάλεσε ακόμη τη ΔΕΕΣ να ζητήσει εγγυήσεις ότι το Ισραήλ θα «μεταχειριστεί τους παλαιστίνιους κρατούμενους που κάνουν απεργία πείνας βάσει των κανόνων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου». Ο Αμπούλ Γάιτ έστειλε παρόμοια επιστολή χθες Τρίτη στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης