Την πρώτη επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η Αυτόνομος Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, αναφορικά με την εξέλιξη της υγείας του καθηγουμένου της, αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθούς, Δαμιανού, μετά το σοβαρό ατύχημα που υπέστη στις 29 Ιανουαρίου στο χώρο του μοναστηριού.

Στην επίσημη ανακοίνωση, αναφέρεται ότι μέρα με την ημέρα βελτιώνεται η υγεία του κ. Δαμιανού, ο οποίος όπως επισημαίνεται «νοσηλευόμενος, ενημερώνεται καθ΄ ημέραν διά τα θέματα της Ι. Μονής και ομού μετά της Ι. των Πατέρων Συνάξεως ασκεί την διοίκησιν, ως τα ιερά θέσμια της Ι. Μονής διακελεύουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, παρατίθεται μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Σινά όπου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες για το αμέριστο ενδιαφέρον για την υγεία του από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, τον Πρωθυπουργό της χώρας Σερίφ Ισμαήλ και τον Υπουργό Άμυνας Σέντκι Σόμπχι και όλους τους υπευθύνους του στρατιωτικού νοσοκομείου «Αλ Γκαλάα» του Καΐρου όπου νοσηλεύεται.

Ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σινά ευχαριστεί θερμά για το ενδιαφέρον της και την ελληνική Πολιτεία, στο πρόσωπο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, αλλά και τον Έλληνα πρέσβη στην Αίγυπτο Μιχαήλ Χρήστο Διάμεση, τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Κάιρο Γιώργο Δασκαλόπουλο και την αιγυπτιώτικη παροικία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης