Μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η διαρροή των e-mails της Κλίντον στις 22 Ιουλίου από το WikiLeaks, ο δημιουργός του ανακοίνωσε ότι διαθέτει «πολλά ακόμη ντοκουμέντα» που θα εκπλήξουν τους Αμερικάνους ψηφοφόρους ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Η διαρροή 20.000 emails την παραμονή της έναρξης του Συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος, «προκάλεσε πολλά πολιτικά επακόλουθα στις ΗΠΑ «, υποστήριξε ο Julian Assange μιλώντας στο CNN μέσω Skype.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας από την πρεσβεία του Εκουαντόρ στο Λονδίνο, όπου παραμένει έγκλειστος ο ιδρυτής του WikiLeaks αρνήθηκε να αποκαλύψει την πηγή απ όπου προήλθε η διαρροή και ειδικότερα απέφυγε να αναφερθεί στο ενδεχόμενο «να υπήρχε ρωσική διασύνδεση», όπως υποστήριξαν από το αρχηγείο της Χίλαρι Κλιντον.

«Ίσως κάποια στιγμή η πηγή βγει μπροστά και τότε θα δημιουργηθεί μεγάλο ενδιαφέρον, επειδή μερικοί θα ανακαλύψουν ότι βρισκόταν μπροστά στα μάτια τους», είπε ο Assange. “Αλλά ν΄αρχίσουμε να αποκλείουμε κάποιες πηγές για να το κάνουμε πιο εύκολο να αποκαλυφθεί η πραγματική, είναι κάτι που δεν θα κάνουμε».

Ο διάσημος «σφυριχτράκιας» είπε επίσης ότι «οι βοηθοί της Χίλαρι Κλίντον έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους δημόσιου ενδιαφέροντος στα ανύπαρκτα ρωσικά ίχνη στην επίμαχη υπόθεση που βρέθηκαν αντιμέτωποι. Αντί να αντιμετωπίσουν την ουσία των αποκαλύψεων ότι παίχθηκε βρόμικο παιχνίδι εναντίον του Μπέρνι Σάντερς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κίνησή τους προκαλεί εύλογα ερωτήματα για τιςπολιτικέ ςπροθέσεις της Χίλαρυ Κλίντον και των συνεργατών της, ότι αντιμέτωποι με ένα εσωτερικό σοβαρό σκάνδαλο, προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο στη Ρωσία την Κίνα κλπ», είπε ο Assange.

Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, απέκλεισε οποιαδήποτε ανάμειξη της Μόσχας στην υπόθεση με τα emails του δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ που δημοσιοποίησε το WikiLeaks την περασμένη εβδομάδα, αποκαλώντας τις κατηγορίες «ανοησίες». «Αυτό είναι κάτι που δεν ωφελεί τις διμερείς μας σχέσεις, αλλά κατανοούμε ότι θα πρέπει να αντιπαρέλθουμε το ζήτημα σ΄αυτή την δυσάρεστη περίοδο», είπε ο Dmitry Peskov said.

Κι ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ, είπε «πως γέλασε με την καρδιά του με τις κατηγορίες του γραφείου της αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον, ότι ο ίδιος έχει δεσμούς με τη Μόσχα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης