Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα ότι το Ιράν και οι έξι μεγάλες δυνάμεις σημείωσαν ουσιαστική πρόοδο προς την επίτευξη μιας οριστικής συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, όμως παρά τις νέες ιδέες που παρουσιάστηκαν, οι συνομιλίες θα εξακολουθήσουν να είναι δύσκολες και τους επόμενους μήνες.

«Αν μπορούμε να το κάνουμε νωρίτερα, θέλουμε να το κάνουμε νωρίτερα» είπε ο Κέρι στους δημοσιογράφους αναφερόμενος στην επίτευξη οριστικής συμφωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι συνομιλίες αυτές δεν θα γίνουν πιο εύκολες απλώς και μόνο επειδή τις παρατείνουμε. Είναι δύσκολες. Ήταν δύσκολες και θα παραμείνουν» πρόσθεσε.

Ο υπουργός των ΗΠΑ είπε ότι οι μεγάλες δυνάμεις δεν θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται με το Ιράν για πάντα χωρίς να σημειώνεται σημαντική πρόοδος, όμως υπογράμμισε ότι δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα να αποσυρθούν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Τις τελευταίες αυτές ημέρες στη Βιέννη σημειώσαμε πραγματική και ουσιαστική πρόοδο και είδαμε να έρχονται στην επιφάνεια νέες ιδέες» επεσήμανε και συνέχισε λέγοντας ότι «εξακολουθούν να παραμένουν σημαντικά ζητήματα στα οποία διαφωνούμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο Κέρι σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ιράν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης