Η Κίνα έχει πετύχει αξιοσημείωτη πρόοδο στην καταπολέμηση του HIV και έχει προσφέρει σημαντική βοήθεια σε αναπτυσσόμενες χώρες στον τομέα αυτό, δήλωσε ο επικεφαλής του Κοινού Προγράμματος του ΟΗΕ για τον Ιό του Aids (Joint United Nations Programme on HIV/AIDS -UNAIDS).

«Η Κίνα έχει ανακόψει μια μεγάλη απειλή στη δημόσια υγεία δρώντας γρήγορα και αποφασιστικά. Έχουμε δει ισχυρή πολιτική δέσμευση στο ανώτατο επίπεδο. Από τον πρωθυπουργό Γουέν Ζιαμπάο έως τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, όλοι έδωσαν μεγάλη προτεραιότητα στον HIV», δήλωσε ο Μισέλ Σιντιμπέ, εκτελεστικός διευθυντής του UNAIDS σε συνέντευξή του στο Xinhua.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον οργανισμό UNAIDS, πάνω από 18 εκατ. άνθρωποι έχουν τώρα πρόσβαση σε θεραπείες που τους σώζουν τη ζωή, ο αριθμός των παιδιών που έχει μολυνθεί με τον ιό HIV έχει μειωθεί κατά 50% από το 2010 ενώ οι θάνατοι που σχετίζονται με το AIDS έχουν μειωθεί κατά 45% από το 2005 όταν έφθασαν στο κορύφωμά τους.

«Ο UNAIDS πιστεύει ακράδαντα ότι εάν ξεπεράσουμε αυτές τις προκλήσεις μπορούμε να βάλουμε τέλος στην επιδημία του AIDS έως το 2030», δήλωσε ο Σιντιμπέ.

Ο Σιντιμπέ, που τον περασμένο μήνα συμμετείχε στο Φόρουμ Belt and Road για τη Διεθνή Συνεργασία που έγινε στο Πεκίνο, επικρότησε τη συνεισφορά της Κίνας στην καταπολέμηση του HIV σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Κίνα έχει αναλάβει έναν ηγετικό ρόλο στο να βοηθά στην σύσταση ενός Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων στην Αφρική. Αυτό θα βοηθήσει να δημιουργηθεί ένα ίδρυμα για την καλή συνεργασία στον τομέα της υγείας εντός της Αφρικής και με εταίρους σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο Σιντιμπέ. Ο οργανισμός UNAIDS ενθαρρύνει την Κίνα να συνεχίσει να ενισχύει τη δυναμικότητα του συστήματος υγείας στην Αφρική, από την οικοδόμηση νοσοκομείων και κλινικών έως τη αύξηση του αριθμού των εργαστηρίων και τη μεταφορά γνώσης, πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης