Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δήλωσε σήμερα ότι η σιιτική ένοπλη οργάνωση της οποίας ηγείται δεν έχει στείλει όπλα στην Υεμένη και διέψευσε κατηγορηματικά ότι βρίσκεται πίσω από την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου από τους σιίτες αντάρτες της Υεμένης Χούθι με στόχο το αεροδρόμιο του Ριάντ.

Σε ένα τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Νασράλα κάλεσε τους υποστηρικτές της οργάνωσης να ακούσουν τις πρόσφατες δηλώσεις Ισραηλινών αξιωματούχων, που κατέδειξαν τους δεσμούς μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ισραήλ, σύμφωνα με τον ίδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ επέκρινε έντονα Άραβες υπουργούς Εξωτερικών που κατηγόρησαν την σιιτική οργάνωση για τρομοκρατία σε μια έκτακτη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή έπειτα από αίτημα του Ριάντ.

Χαρακτήρισε την κατηγορία ατυχή, αλλά όχι καινούργια και αναρωτήθηκε γιατί τα αραβικά κράτη παραμένουν σιωπηλά για τον καταστροφικό πόλεμο, όπως τον χαρακτήρισε, που έχει εξαπολύσει ο υπό την Σαουδική Αραβία συνασπισμός αραβικών κρατών στην Υεμένη.

«Τους επιβεβαιώνω, κανένα βαλλιστικό πύραυλο, κανένα προηγμένο οπλικό σύστημα, κανένα όπλο…δεν στείλαμε όπλα στην Υεμένη», ή στο Μπαχρέιν, στο Κουβέιτ, στο Ιράκ, τόνισε, σημειώνοντας ότι η οργάνωση είχε εντούτοις στείλει αντιαρµατικούς πυραύλους στην «κατεχόμενη Παλαιστίνη».
«Κανένα μέλος της λιβανέζικης Χεζμπολάχ δεν συμμετείχε στην εκτόξευση αυτού του πυραύλου και κανενός άλλου πυραύλων στο παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείωσε τέλος ότι η Χεζμπολάχ ενδέχεται να αποσύρει το μεγαλύτερο μέρος διοικητών της από το Ιράκ, έπειτα από την ολοκληρωτική συντριβή του Ισλαμικού Κράτους εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης