Ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας απέρριψε σήμερα οποιαδήποτε προσπάθεια να αλλάξει το καθεστώς της Ιερουσαλήμ ή των ιερών τόπων της και δήλωσε πως η ειρήνη δεν θα έρθει στην περιοχή αν δεν επιλυθεί η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, ενώ ο Ιρανός πρόεδρος Ροχανί τόνισε πως η αμερικανική απόφαση δεν σέβεται τα νόμιμα δικαιώματα του παλαιστινιακού έθνους.

«Κάθε βία … είναι αποτέλεσμα αποτυχίας να εξευρεθεί μια ειρηνική λύση στο παλαιστινιακό ζήτημα», δήλωσε ο ιορδανός μονάρχης μιλώντας σε έκτακτη σύνοδο κορυφής μουσουλμάνων ηγετών στην Κωνσταντινούπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χασεμιτική δυναστεία του βασιλιά Αμπντάλα είναι φύλακας των μουσουλμανικών ιερών τόπων στην Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα το Αμάν να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε οποιεσδήποτε αλλαγές του καθεστώτος της πόλης μετά την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να την αναγνωρίσει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο ιρανός πρόεδρος Ροχανί, ο οποίος συμμετείχε επίσης σήμερα στη σύνοδο των μουσουλμάνων ηγετών στην Κωνσταντινούπολη, έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter πως οι ΗΠΑ δεν είναι «ένας έντιμος μεσολαβητής και δεν θα γίνουν ποτέ», προσθέτοντας πως το μόνο που θέλει η Ουάσινγκτον είναι «να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των σιωνιστών».

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης