Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ προσκάλεσε τους ομολόγους του της Ισπανίας και της Ιταλίας να συναντηθούν στο Παρίσι εντός των επόμενων ημερών προκειμένου να «εμβαθύνουν τον διάλογο» για το μεταναστευτικό, μετά την υπόθεση του πλοίου Aquarius που προκάλεσε εντάσεις στις σχέσεις των χωρών.

Ο Κολόμπ συνομίλησε με τον Ισπανό υπουργό Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα και τον Ιταλό Ματέο Σαλβίνι και διαβεβαίωσε ότι η Γαλλία «θα σταθεί στο πλευρό της Μαδρίτης» όταν φτάσει στην Ισπανία το πλοίο με τους 629 μετανάστες, ιδίως για να παράσχει προστασία στους αιτούντες άσυλο που την χρειάζονται περισσότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη η ακριβής ημερομηνία της συνάντησης των τριών υπουργών.

Ο Κολόμπ «υπενθύμισε» στον Ιταλό ομόλογό του ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει «μια συντονισμένη ευρωπαϊκή προσέγγιση» σε ό,τι αφορά τις διασώσεις στη θάλασσα.

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δια του εκπροσώπου του, Μπενζαμέν Γκριβό, είχε καταγγείλει «τον κυνισμό και την ανευθυνότητα της ιταλικής κυβέρνησης». «Η Ιταλία δεν δέχεται υποκριτικά μαθήματα από χώρες που προτίμησαν να στρέψουν αλλού το βλέμμα σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση», απάντησε η ιταλική κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης