Ο κόσμος «χάνει τη μάχη» για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας του ιού Έμπολα που πλήττει τη δυτική Αφρική, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος των Γιατρών χωρίς Σύνορα (MSF) Τζοάν Λιου.

«Έξι μήνες μετά το ξέσπασμα της χειρότερης επιδημίας του ιού Έμπολα στην ιστορία, ο κόσμος χάνει τη μάχη για τον περιορισμό της. Οι ηγέτες δεν έχουν καταφέρει να εμποδίσουν αυτή τη διεθνή απειλή», επεσήμανε η Λιου σε ομιλία της στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση των MSF. «Η ανακοίνωση που έγινε στις 8 Αυγούστου (από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) ότι η επιδημία αποτελεί “μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα” δεν ακολουθήθηκε από αποφασιστική δράση και τα κράτη γενικά περιορίστηκαν να συμμετάσχουν σε μια παγκόσμια συμμαχία αδράνειας», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόεδρος των MSF ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να χρηματοδοτήσει περισσότερα κρεβάτια ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο νοσοκομείων εκστρατείας, να στείλει εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και να αναπτύξει κινητά εργαστήρια στη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης