Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε σύντομο μήνυμά του προς τον Οργανισμό Απαγόρευσης Διάδοσης Χημικών Όπλων (OPCW) απέρριψε τα συμπεράσματά του για την επίθεση με χημικά της 4ης Απριλίου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Μόσχα, ο Λαβρόφ επισήμανε ότι ο OPCW είχε χρειαστεί περισσότερους από τέσσερις μήνες για να αναλύσει τα χημικά δείγματα από το Χαλέπι, για τα οποία είχε καταγγελθεί ότι είχε χρησιμοποιήσει η συριακή κυβέρνηση από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, και άλλο τόσο χρόνο για να κάνει τις ανακοινώσεις στο παρελθόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αλλά με έναν εκπληκτικό τρόπο, μέσα σε τέσσερις ημέρες είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι χρησιμοποιήθηκε δηλητήριο Σαρίν στην επίθεση εναντίον του Khan Sheikhun. Για να επιβεβαιώσει με αυτόν τον τρόπο τις καταγγελίες των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, πως χρησιμοποιήθηκε κατά την αεροπορική επιδρομή Σαρίν».

«Στη μία περίπτωση περιμέναμε τέσσερις και μήνες, ενώ στην άλλη η ανακοίνωση έγινε μόλις σε τέσσερις ημέρες. Χωρίς, ωστόσο, να δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία από το εργαστήριο που κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό» πρόσθεσε.

«Τέρμα τα αστεία. Πρόκειται για ξεκάθαρη παραποίηση των γεγονότων που εντάσσεται στην προσπάθεια να παραμερισθεί ο διάλογος και να συνεχισθούν οι επιχειρήσεις για την ανατροπή του συριακού καθεστώτος» κατέληξε ο Λαβρόφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες από russia-insider.com/
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης