Ο Μπλούμπεργκ δωρίζει 50 εκατ. δολάρια στο Μουσείο Επιστημών της Βοστόνης

Ο Μπλούμπεργκ δωρίζει 50 εκατ. δολάρια στο Μουσείο Επιστημών της Βοστόνης
Σε δωρεά ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων στο Μουσείο Επιστημών της Βοστόνης προέβη ο εκατομμυριούχος και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει δεχθεί ποτέ το μουσείο αυτό.

Ο 74χρονος Μπλούμπεργκ, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας οικονομικών υπηρεσιών και ειδήσεων, λάτρευε από παιδί το μουσείο και το επισκεπτόταν κάθε Σάββατο, την εποχή που κατοικούσε με την οικογένειά του στο Μέντφορντ, στη Μασαχουσέτη, περίπου 10 χλμ. από τη Βοστόνη.

«Τα πρωινά που περνούσα μέσα σε αυτό το μουσείο ήταν οι δυνατές στιγμές της εβδομάδας μου» δήλωσε ο εκατομμυριούχος, σύμφωνα με ανακοίνωση του μουσείου.

«Μέσα στο Μουσείο Επιστημών έμαθα να θέτω ερωτήσεις, να συνειδητοποιώ όλα όσα μπορεί να μάθει κάποιος και να ακολουθώ την επιστήμη εκεί όπου μας οδηγεί» πρόσθεσε.

Τα 50 αυτά εκατομμύρια θα επιτρέψουν να αυξήσουμε σημαντικά τις δυνατότητές μας να κάνουμε την επιστήμη, τις τεχνολογίες και τα μαθηματικά προσβάσιμα σε όλους, τόνισε ο διευθυντής του μουσείου.

Με περιουσία 41,7 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το «Forbes», o Μπλούμπεργκ ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 2016 ότι δεν θα είναι ο τρίτος υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, παρά τη φημολογία περί του αντιθέτου. Αργότερα υποστήριξε την υποψηφιότητα της Δημοκρατικής Χίλαρι Κλίντον για την προεδρία των ΗΠΑ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016, 14:46