Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου διαφεύγουν ήδη από τη Μοσούλη, το προπύργιό τους στο Ιράκ, προς τη Ράκα της Συρίας και ότι πρέπει να γίνει το παν για να μην επιτραπεί η ανασύνταξή τους εκεί, κατά την έναρξη της συνάντησης υψηλού επιπέδου στο Παρίσι με θέμα το πολιτικό μέλλον της δεύτερης σε μέγεθος πόλης του Ιράκ.

«Οφείλουμε να είμαστε υποδειγματικοί στο επίπεδο της καταδίωξης των τρομοκρατών που εγκαταλείπουν τη Μοσούλη και κινούνται προς τη Ράκα. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι αυτοί που βρίσκονταν στη Μοσούλη εξαερώνονται» προειδοποίησε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ιρακινές δυνάμεις που συμμετέχουν στη στρατιωτική επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης από το Ισλαμικό Χαλιφάτο προωθούνται «ταχύτερα από το προβλεπόμενο», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χαϊντέρ αλ Αμπάντι, παρεμβαίνοντας με τηλεδιάσκεψη από τη Βαγδάτη στη συνάντηση του Παρισιού.

Οι ιρακινές δυνάμεις «προωθούνται ταχύτερα από τους υπολογισμούς και τον προγραμματισμό μας» προς τη Μοσούλη, δήλωσε ο Ιρακινός πρωθυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης