Την ευκαιρία να απευθύνει αυστηρές προειδοποιήσεις από τη χώρα μας, άδραξε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος κατά της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, επισήμανε ότι η χώρα του θα λάβει μέτρα ως απάντηση για τις νέες πυραυλικές εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ σε χώρες κοντά στην επικράτειά του. 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε ερώτηση ρώσου δημοσιογράφου σχετικά με την αντιαεροπορική ασπίδα των ΗΠΑ στη Ρουμανία σημείωσε: «Η αντιαεροπορική ασπίδα των ΗΠΑ στη Ρουμανία επηρεάζει αρνητικά επειδή μονόπλευρα οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τη συμφωνία για την αντιαεροπορική άμυνα. Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 λέμε τα ίδια. Κανείς δεν θέλει να κάνει διαπραγματεύσεις μαζί μας, το μόνο που ακούμε είναι ότι τα σχέδια αυτά δεν είναι εναντίον της Ρωσίας και το μόνο που μας έλεγαν είναι ότι  είναι για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τώρα δεν υπάρχει πυρηνική απειλή από το Ιράν αλλά οι εγκαταστάσεις αντιπυραυλικής άμυνας στη Ρουμανία υπάρχουν!» υπογράμμισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και συμπλήρωσε: «Τι είναι αυτό; Είναι ραντάρ και εγκαταστάσεις αντιπυραυλικής άμυνας με βεληνεκές 1.000 χιλιομέτρων. Βεβαίως αυτό απειλεί εμάς» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

«Τώρα θα προβούμε σε ενέργειες με τις οποίες θα εξασφαλίσουμε την ασφάλειά μας. Επαναλαμβάνω είναι απαντητικά αυτά τα μέτρα. Τίποτα δεν θα κάνουμε προτού δούμε τους πυραύλους στην Πολωνία» τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Προχωρώντας ακόμη ένα βήμα παραπέρα ο πρόεδρος της Ρωσίας έκανε επίδειξη δύναμης απαριθμώντας το οπλοστάσιο των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του, θέλοντας να στείλει ένα σκληρό μήνυμα στη Δύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στη Συρία όλος ο κόσμος είδε τις ικανότητές μας» υπογράμμισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν και έκανε ειδική αναφορά στα αντιαεροπορικά συστήματα «Ισκαντέρ (Μέγας Αλέξανδρος)…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης