Ο απεσταλμένος της Ουκρανίας στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) δήλωσε σήμερα ότι ρωσικός τακτικός στρατός κατέλαβε την πόλη Νοβοαζόφσκ, στο νότιο τμήμα της χώρας, όμως ο ρώσος ομόλογός του αντέταξε ότι δεν υπάρχουν ρωσικές δυνάμεις πέρα από τα σύνορα.

Ο Ιχόρ Προκόπτσουκ δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σημαντικά, καταγράψαμε μια άμεση εισβολή του ρωσικού στρατού στις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας», αναφερόμενος «στην κατάληψη από τον τακτικό στρατό της Ρωσίας της πόλης Νοβοαζόφσκ και πολλών άλλων κοντινών πόλεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Προκόπτσουκ υπογράμμισε ότι το Κίεβο θεωρεί τις κινήσεις αυτές «επιθετική ενέργεια».

Από την πλευρά του ο ρώσος πρεσβευτής στον ΟΑΣΕ Αντρέι Κέλιν απάντησε λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι «δεν υπάρχουν ρώσοι στρατιώτες» στην Ουκρανία, μετά το πέρας μιας έκτακτης συνεδρίασης του οργανισμού.

«Δεν υπάρχει παρά μία μονάδα» με «περίπου δέκα ρώσους στρατιώτες που πέρασε από λάθος τα σύνορα πριν δύο ημέρες», συνέχισε ο διπλωμάτης αναφερόμενος στους ρώσους στρατιώτες που συνέλαβε το Κίεβο την Τρίτη. «Οι ρωσικές δυνάμεις δεν περνούν από κανένα σημείο των συνόρων της Ουκρανίας», σημείωσε ο Κέλιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης