Στη δημοσιότητα έδωσε το Σάββατο ο Λευκός Οίκος μια φωτογραφία με τον πρόεδρο των Η.Π.Α. να εξασκείται στη σκοποβολή, απαντώντας έτσι με τον πλέον ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο σε μερίδα του ρεπουμπλικανικού κόμματος, το οποίο εξέφραζε αμφιβολίες στο κατά πόσο ο Barack Obama έχει πιάσει ποτέ όπλο στη ζωή του.

Η λήψη της φωτογραφίας έγινε στις 4 Αυγούστου και δείχνει τον πρόεδρο να φορά τζιν, ένα πόλο μπλουζάκι, γυαλιά ηλίου και ακουστικά στα αυτιά, την ώρα που έχει μόλις πυροβολήσει κατά ενός κινούμενου πήλινου στόχου. Πρόσφατα ο Barack Obama είχε δηλώσει στο περιοδικό «The New Republic», πως κάθε φορά που πηγαίνει στην εξοχική προεδρική κατοικία στο Καμπ Ντέιβιντ του Μέριλαντ, δεν χάνει την ευκαιρία να εξασκείται στη σκοποβολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το μακελειό στο σχολικό συγκρότημα του Κονέκτικατ, όπου 20 παιδιά ήταν μεταξύ των θυμάτων ενόπλου, έχει ξεκινήσει ένας γύρος έντονων διαβουλεύσεων για το κατά πόσο θα πρέπει να επιβληθούν απαγορεύσεις στην ελεύθερη αγορά όπλων, ανάλογα με εκείνες που είχαν τεθεί σε ισχύ επί προεδρίας Bill Clinton. Ο Barack Obama θα ταξιδέψει στη Μινεάπολη την προσεχή Δευτέρα, προκειμένου να τοποθετηθεί επί του θέματος. Ήδη έχει προτείνει το μέτρο της δημιουργίας μιας βάσης δεδομένων για όσους αγοράζουν όπλα, εστιάζοντας στην ανάγκη να επιβληθούν περιορισμοί στην ελεύθερη πώληση αυτόματων όπλων σε ιδιώτες.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης