Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Όλμερτ, 71 ετών, ο οποίος εξέτιε ποινή φυλάκισης 27 μηνών κατηγορούμενος για διαφθορά, αποφυλακίστηκε σήμερα πρόωρα υπό όρους, όπως ανακοίνωσε ένας από τους δικηγόρους του.

Το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι ο Όλμερτ μπορεί να αποφυλακιστεί ως την Κυριακή μετά την απόφαση επιτροπής αποφυλακίσεων να μειώσει την ποινή του κατά ένα τρίτο, μια πρακτική που συνηθίζεται στο Ισραήλ όταν πρόκειται για κρατούμενους που δεν έχουν διαπράξει βίαια εγκλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, η αποφυλάκισή του ενδέχεται να καθυστερήσει, αν οι εισαγγελείς αποφασίσουν να ασκήσουν έφεση, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του Όλμερτ, ο Σάνι Ελούζ.

«Ήταν πολύ ενθουσιασμένος. Ήταν πολύ χαρούμενος» δήλωσε ο Ελι Ζοχάρ, ένας άλλος δικηγόρος του Όλμερτ, αναφερόμενος στην απόφαση για αποφυλάκισή του.

Ο Όλμερτ κρίθηκε ένοχος το 2014 για δωροληψία από κτηματομεσιτικές εταιρείες την περίοδο που ήταν δήμαρχος της Ιερουσαλήμ, πριν γίνει πρωθυπουργός (2006-2009) και επικεφαλής ενός κεντρώου πολιτικού κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάρκεια της θητείας του στην πρωθυπουργία πιστώθηκε σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες με τους Παλαιστινίους με τη διασφάλιση μιας οριστικής ειρηνευτικής συμφωνίας και την πρόταση για απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων από το μεγαλύτερο μέρος της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Ωστόσο δεν συνήφθη συμφωνία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης