Στη Μόσχα βρίσκεται ο ιταλός πρωθυπουργός για συνομιλίες με τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο Ματέο Ρέντσι άφησε λουλούδια στη γέφυρα όπου δολοφονήθηκε ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Μπόρις Νεμτσόφ, πολύ κοντά στο Κρεμλίνο.

Ο 55χρονος Νεμτσόφ δέχθηκε πυρά από αγνώστους αργά το βράδυ της Παρασκευής, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χιλιάδες πολίτες, στελέχη της αντιπολίτευσης και ξένοι διπλωμάτες ήταν παρόντες στην κηδεία του που τελέστηκε την Τρίτη στη Μόσχα. Η ΕΕ κατήγγειλε ότι η Ρωσία δεν έδωσε άδεια σε τουλάχιστον δύο ευρωπαίους πολιτικούς να παραστούν στην κηδεία του Νεμτσόφ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει «αριθμό υπόπτων», ωστόσο δεν έχει προχωρήσει σε συλλήψεις.

Πριν από τη συνάντησή τους, ο Πούτιν και ο Ρέντσι είπαν ότι στο επίκεντρο της συνομιλίας θα βρεθεί η ουκρανική κρίση, καθώς και η αστάθεια στη Λιβύη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ό,τι και να γίνει, οι εμπορικές και οικονομικές μας σχέσεις είναι σε πολύ καλή κατάσταση» είπε ο Πούτιν. «Υπάρχουν, βέβαια, απώλειες που σχετίζονται με γνωστά γεγονότα» πρόσθεσε, αναφερόμενος στις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η ΕΕ στη Ρωσία.

Ο Ρέντσι είπε ότι υπάρχει σειρά θεμάτων που θα συζητηθούν στη συνάντηση με τον Πούτιν. «Κατ’ αρχάς υπάρχει το ερώτημα των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία στο πλαίσιο της ουκρανικής κρίσης» είπε.

«Αλλά υπάρχουν και ζητήματα για τις σχέσεις στην περιοχή της Μεσογείου, η πολύ δύσκολη κατάσταση στη Λιβύη, την οποία θα ήθελα να συζητήσω μαζί σου» πρόσθεσε απευθυνόμενος στον Πούτιν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης