Το βραβείο «Bambi» απονεμήθηκε στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για την προσφορά του στην πολιτική ζωή της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της απονομής που έγινε στο θέατρο της Potsdamer Platz στο Βερολίνο ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε τη συγκίνησή του για το γεγονός ότι «μπορούμε να γιορτάσουμε αυτή την γιορτή σε αυτή την πλατεία. Πριν από 25 χρόνια δεν υπήρχε τίποτα εδώ. Μόνο ένα τείχος. Γίναμε μια υπέροχη χώρα, με υπέροχους ανθρώπους. Είμαστε πάρα πολύ ανοιχτοί, πρόθυμοι να βοηθήσουμε και έχουμε καταφέρει καταπληκτικά πολλά, ειδικά αν σκεφτεί κανείς από πού ερχόμαστε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γνωρίζω πόσο κοντά μεταξύ τους βρίσκονται η ευτυχία με την θλίψη και πρέπει, όταν είμαστε καλά, να σκεφτόμαστε ότι μπορεί να συμβεί κάτι και όλα να αλλάξουν, συνέχισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών και ζήτησε «να μην χάνουμε ποτέ το μέτρο και να είμαστε πάντα ευγνώμονες για όλα». Όπως εξήγησε, στις 3 Οκτωβρίου του 1990, με την υπογραφή της συμφωνίας για την επανένωση της Γερμανίας, βρισκόταν στα ουράνια και μία εβδομάδα μετά δέχθηκε την επίθεση η οποία τον καθήλωσε για πάντα στο αναπηρικό αμαξίδιο.

Η απονομή έγινε από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης