Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής, Τσακ Σούμερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών σε αυτό το σώμα του Κογκρέσου, κάλεσε τον Ρεπουμπλικάνο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να υλοποιήσει μια από τις προεκλογικές υποσχέσεις του και να ανακηρύξει την Κίνα χώρα που χειραγωγεί τη συναλλαγματική ισοτιμία του νομίσματός της.

Μιλώντας ενώπιον δημοσιογράφων, ο Σούμερ είπε: «κ. Πρόεδρε εάν πράγματι θέλετε να βάλετε πρώτα την Αμερική, χαρακτηρίστε την Κίνα χώρα που χειραγωγεί τη συναλλαγματική ισοτιμία» του γιούαν, του κινεζικού νομίσματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Στίβεν Μνούτσιν, τον οποίο ο Τραμπ έχει ονομάσει επόμενο υπουργό Οικονομικών, είπε στους γερουσιαστές ότι θα καταβάλει προσπάθειες να καταπολεμήσει τη χειραγώγηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας των νομισμάτων.

Πάντως απέφυγε να απαντήσει άμεσα ερωτηθείς αν πιστεύει πως το Πεκίνο χειραγωγεί πράγματι την ισοτιμία του γιούαν, σύμφωνα με έγγραφο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Γερουσίας το οποίο περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς χθες Δευτέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης