Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα επισκεφθεί το Πάρκλαντ στη Φλόριντα, για να συναντηθεί με επιζώντες και τοπικούς αξιωματούχους, μία ημέρα αφότου ένας νεαρός άνδρας, ηλικίας 19 ετών, άνοιξε πυρ και σκότωσε 17 ανθρώπους σε λύκειο της περιοχής.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος εξήγησε ότι απευθύνεται σε ένα «έθνος που υποφέρει», δεν ανέφερε ούτε μια φορά τη φράση «πυροβόλο όπλο» κατά τη διάρκεια του σύντομου διαγγέλματός του, ωστόσο υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα το «δύσκολο πρόβλημα των ψυχικών ασθενειών». Ο ένοπλος χρησιμοποίησε ένα ημιαυτόματο τουφέκι κατά την επίθεση στο σχολείο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, ο Ρεπουμπλικανός απηύθυνε έκκληση για συμφιλίωση και ειρήνη στη χώρα.

«Θα πρέπει να εργαστούμε επίσης προκειμένου να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα στη χώρα μας η οποία θα ενστερνίζεται την αξιοπρέπεια της ζωής η οποία με τη σειρά της θα οικοδομεί βαθιές και ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις» τόνισε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.

Κανένα παιδί ή δάσκαλος δεν θα πρέπει να κινδυνεύει σε αμερικανικά σχολεία, είπε ο πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας το μακελειό «μια σκηνή φρικτής βίας, μίσους και κακίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης