Ο Τραμπ κέρδισε στο Μίσιγκαν με 10.704 ψήφους έναντι της Κλίντον

Ο Τραμπ κέρδισε στο Μίσιγκαν με 10.704 ψήφους έναντι της Κλίντον
Η πολιτεία του Μίσιγκαν ανακοίνωσε επίσημα ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ νίκησε τη Χίλαρι Κλίντον στην τοπική εκλογική μάχη που έφερε τους δύο αντιπάλους σε απόσταση αναπνοής σε αριθμό ψήφων, δίνοντας επίσημα πλέον στον Τραμπ τις 16 ψήφους εκλεκτόρων της πολιτείας τρεις εβδομάδες μετά τις εκλογές.

«Ο Τραμπ υπερισχύει της Κλίντον κατά 10.704 ψήφους» είπε η γραμματέας της πολιτείας Ρουθ Τζόνσον μετά τη βεβαίωση από την πολιτειακή επιτροπή εκλογών.

Η νίκη του ρεπουμπλικανού Τραμπ στη βόρεια πολιτεία τού έδωσε 306 ψήφους εκλεκτόρων σε αντίθεση με τη δημοκρατική Κλίντον, που κέρδισε 232. Το Μίσιγκαν είναι η τελευταία πολιτεία που επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα των εκλογών της.

Η υποψήφια των Πράσινων Τζιλ Στάιν αναμένεται να ζητήσει ανακαταμέτρηση των ψήφων στο Μίσιγκαν, όπως έχει ήδη κάνει για το Ουισκόνσιν. Έχει προθεσμία μέχρι αύριο. Αυτές οι αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές αυτόματα, ενώ ο Τραμπ έχει στη διάθεσή του επτά ημέρες για να προβάλει ένσταση, πράγμα που μπορεί να μεταφέρει τη διαδικασία ανακαταμέτρησης στα μέσα Δεκεμβρίου. Το σώμα εκλεκτόρων αναμένεται να συναντηθεί στις 19 Δεκεμβρίου, ώστε τα μέλη του να ψηφίσουν τελικά για τον πρόεδρο βάσει των αποτελεσμάτων των πολιτειών.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016, 09:37