Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως τα πήγε καλά με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη συνάντηση κορυφής που είχαν στη Φινλανδία και ότι «μεγάλα αποτελέσματα θα έλθουν».

«Σε τόσους πολλούς ανθρώπους στις υψηλότερες θέσεις των υπηρεσιών πληροφοριών άρεσε η επίδοσή μου στη συνέντευξη Τύπου στο Ελσίνκι. Ο Πούτιν κι εγώ συζητήσαμε πολλά σημαντικά θέματα στη συνάντηση που είχαμε νωρίτερα. Τα πήγαμε καλά κάτι το οποίο ενόχλησε πραγματικά πολλούς κακοπροαίρετους που ήθελαν να δουν έναν αγώνα πυγμαχίας. Μεγάλα αποτελέσματα θα έλθουν!» έγραψε στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ενώ η συνάντηση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ήταν ένας θρίαμβος κατά γενική ομολογία, με τις χώρες μέλη να βάζουν επιπλέον δισεκατομμύρια δολάρια με ταχύτερους ρυθμούς, η συνάντηση με τη Ρωσία μπορεί να αποδειχθεί, μακροπρόθεσμα, ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία. Πολλά θετικά πράγματα θα βγουν από αυτή τη συνάντηση», έγραψε σε ένα Tweet.

Ο Τραμπ επιδίωξε χθες να κατευνάσει τη θύελλα για αυτό που σύμφωνα με τους επικριτές του ήταν η αποτυχία του να καταστήσει τον Πούτιν υπόλογο για την ανάμιξη, όπως υποστηρίζουν οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, στις προεδρικές εκλογές του 2016, λέγοντας πως έκανε ένα φραστικό λάθος κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στο Ελσίνκι.

Τη Δευτέρα ο Τραμπ απέφυγε να επικρίνει τον Ρώσο ηγέτη για τις ενέργειες της Μόσχας να υπονομεύσει τις εκλογές και αμφισβήτησε τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ με αποτέλεσμα να διατυπωθούν εκκλήσεις από ορισμένους Αμερικανούς βουλευτές για επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων και άλλων μέτρων σε βάρος της Ρωσίας. Ο Πούτιν αρνείται οποιαδήποτε ρωσική ανάμιξη στην ψηφοφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χρησιμοποίησα τη λέξη ‘ήταν’ αντί ‘δεν ήταν’, είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, περισσότερες από 24 ώρες μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πούτιν. «Η πρόταση έπρεπε να λέει, ‘δεν βλέπω οποιονδήποτε λόγο να μην ήταν η Ρωσία».

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα στην Ευρώπη νίκη για τη σθεναρή στάση του να ζητήσει από τους Ευρωπαίους συμμάχους των ΗΠΑ να αναλάβουν νέες δεσμεύσεις για αύξηση των δαπανών για την άμυνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης