Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου.

Την ανακοίνωση έκανε ο Τούρκος υπουργός στη συνάντηση που είχε με το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Συμβούλιο την Τρίτη, γνωστοποιώντας ότι αργότερα εντός της ημέρας θα αναχωρήσει για τις ΗΠΑ προκειμένου να παραστεί στην τελετή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η οργανωτική Επιτροπή μάς προσκάλεσε και θα έχουμε την ευκαιρία να τους συναντήσουμε» είπε ο Τσαβούσογλου στους δημοσιογράφους.

Παράλληλα, ανέφερε πως η έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ και θεωρείται από την τουρκική κυβέρνηση ότι ήταν πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου, θα συζητηθεί επίσης με τη νέα αμερικανική διακυβέρνηση.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την άποψη ότι αναμένει βελτίωση των σχέσεων με τη διακυβέρνηση Τραμπ, ιδιαίτερα σε περιφερειακά ζητήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διπλωματικές σχέσεις της τουρκικής κυβέρνησης με τη διακυβέρνηση Ομπάμα ήταν ψυχρές κυρίως λόγω της αμερικανικής στήριξης στην οργάνωση των Κούρδων της Συρίας YPG, την οποία οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως συνεργάζεται με το ΡΚΚ.

Ο πρόεδρος Ερντογάν σε δηλώσεις του στις αρχές του μήνα είχε αναφέρει πως αναμένει βελτίωση των σχέσεων Άγκυρας-Ουάσινγκτον μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Τραμπ.

Πληροφορίες από hurriyetdailynews.com
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης