Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε μια σύντομης διάρκειας συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ιρακινού Κουρδιστάν Νετσιρβάν Μπαρζανί, ο οποίος βρίσκεται στη Μόσχα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ήταν μια σύντομης διάρκεια συνομιλία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ. Νωρίτερα την είδηση για τη συνάντηση είχε μεταδώσει η εφημερίδα Rudaw του Ιρακινού Κουρδιστάν, επικαλούμενη δήλωση του εκπρόσωπου Τύπου της περιφερειακής κυβέρνησης Σαφίν Ντιζαϊ, ο οποίος χαρακτήρισε τη συνάντηση θετική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες Τρίτη το πρακτορείο Reuters μετέδωσε, επικαλούμενο τον επίσημο εκπρόσωπο της κυβέρνησης του Ιρακινού Κουρδιστάν, ότι ο Μπαρζανί έφθασε στη Μόσχα ύστερα από πρόσκληση του προέδρου της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft Ίγκορ Σέτσιν.

Η Rosneft είχε συνάψει με την κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν συμφωνία που αφορούσε στην έναρξη γεωλογικών ερευνών σε πέντε περιοχές όπου υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου, ενώ είχαν υπογράψει μακροπρόθεσμη συμφωνία για το διάστημα 2017-2019, που αφορούσε πωλήσεις πετρελαίου στη ρωσική εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης