Τουλάχιστον 765.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών στη Συρία χρειάζεται να εμβολιαστούν κατά της πολιομυελίτιδας, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ κάνοντας έκκληση να διευκολυνθούν οι εκπρόσωποί του να φτάσουν στις περιοχές όπου ζουν τα παιδιά, οι οποίες είναι δύσκολα προσβάσιμες λόγω των συγκρούσεων που μαίνονται εδώ και τρία χρόνια στη χώρα.

«Στη Συρία 765.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών ζουν σε ζώνες δύσκολα προσβάσιμες», γεγονός που καθιστά «εξαιρετικά δύσκολη την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και κυρίως τον εμβολιασμό τους», ανέφεραν σε έκθεσή τους η Unicef και το Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πολιομυελίτιδα πλήττει κυρίως νήπια κάτω των πέντε ετών. Μπορεί να προκαλέσει παράλυση μέσα σε λίγες μόνο ώρες ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αποβεί ακόμη και μοιραία για τη ζωή του παιδιού.

Σύμφωνα με την έκθεση, η πολιομυελίτιδα επανεμφανίστηκε στη Συρία μετά από 14 χρόνια χωρίς κανένα κρούσμα επειδή διακόπηκε ο συστηματικός εμβολιασμός του πληθυσμού, το σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει και οι κάτοικοι μετακινούνται συνεχώς εντός και εκτός της χώρας λόγω του πολέμου. Ενώ στο πρόσφατο παρελθόν το 99% του πληθυσμού ήταν εμβολιασμένο, σήμερα μόνο ένας στους δύο (52%) έχει κάνει το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης