Εκπρόσωπος του ΟΗΕ ανακοίνωσε πως έλαβε τα σχετικά έγγραφα από την κυβέρνηση της Συρίας για τη διαδικασία της ένταξης της χώρας και της υπογραφής από αυτή της Διεθνούς Σύμβασης για τα χημικά όπλα.

«Τις προηγούμενες ώρες παραλάβαμε ένα έγγραφο από τη συριακή κυβέρνηση, το οποίο μεταφράζεται τώρα, και το οποίο αποτελεί ένα έγγραφο που αφορά την αποδοχή της Σύμβασης για τα Χημικά Όπλα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Φαρχάν Χακ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ρωσική τηλεόραση ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ είχε δηλώσει πως η Συρία προτίθεται να δώσει στον ΟΗΕ τα απαραίτητα για τη διαδικασία έγγραφα. Η παράδοση των εγγράφων θα γίνει ως μέρος της διαδικασίας της υπογραφής από τη Συρία της Διεθνούς Σύμβασης για τα Χημικά Όπλα. Η υπογραφή, σύμφωνα με τον Σύρο πρόεδρο, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε έναν μήνα.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ανοικτή η επιλογή της στρατιωτικής επέμβασης

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολίασε την επιλογή της Συρίας, λέγοντας πως από μόνη της η αποστολή των εγγράφων για τις διαδικασίες υπογραφής από την ασιατική χώρα της Συνθήκης για τα Χημικά Όπλα δεν αποτελεί υποκατάστατο για τις ενέργειες που οφείλει να κάνει, ώστε να καταστρέψει το χημικό της οπλοστάσιο. Η εκπρόσωπος Μαρί Χαρφ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στη Συρία να χρησιμοποιήσει τη Σύμβαση ως μία τακτική που θα της επιτρέψει να κερδίσει χρόνο, ώστε να μην καταστρέψει τα χημικά της όπλα. Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, η αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση κατά της Συρίας παραμένει στο τραπέζι.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης Η Συρία παραδίδει το χημικό οπλοστάσιο, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013, 16:21

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης