Ένας νεκρός και 10 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός του περιστατικού εκτροχιασμού επιβατικής αμαξοστοιχίας σήμερα στη βορειοανατολική Ολλανδία μετά τη σύγκρουσή της με γερανό στην ύπαιθρο.

Η σύγκρουση σημειώθηκε γύρω στις 0845΄τοπική ώρα (09.45′ ώρα Ελλάδας) κοντά στην πόλη Ντάλφσεν, περίπου 40 χλμ. από τα γερμανικά σύνορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος Χαν Νότεν δήλωσε στο ολλανδικό ραδιοφωνικό δίκτυο NOS ότι υπάρχει ένας νεκρός και δέκα τραυματίες, ενώ διευκρίνισε ότι κανένας τραυματίας δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση. «Δεν υπήρχαν πολλοί επιβάτες μέσα στο τραίνο, δηλαδή υπήρχαν μεταξύ 10 και 15». Το τραίνο που χρησιμοποιείται κυρίως από ταξιδιώτες που μετακινούνται καθημερινά για να πηγαινοέρχονται στη δουλειά τους «είναι συχνά γεμάτο το βράδυ, αλλά σχετικά άδειο το πρωί», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που ρωτήθηκε από την ολλανδική τηλεόραση, ο γερανός, ανυψωμένος πάνω σε ερπύστριες από καουτσούκ, διέσχιζε τη σιδηροδρομική γραμμή με πολύ χαμηλή ταχύτητα όταν έφθασε η αμαξοστοιχία στο σημείο.

Η αμαξοστοιχία που αποτελείτο από τέσσερα βαγόνια πραγματοποιούσε το δρομολόγιο μεταξύ των πόλεων Ζβόλε και Εμεν στη βορειοανατολική Ολλανδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης