O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ διαβεβαίωσε ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να «πολλαπλασιάσει τις επιχειρήσεις και να τις διεξάγει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα» εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο στο έδαφος του Ιράκ.

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε στρατιωτικά το Ιράκ που είναι αντιμέτωπο με μία τρομοκρατική επίθεση μεγάλης κλίμακας» τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας σε κοινή ανακοίνωση με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Χαϊντάρ αλ Αμπάντι, τον οποίο έκανε δεκτό στο προεδρικό μέγαρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εδώ και 3 μήνες διεξάγονται επιχειρήσεις από τον ιρακινό στρατό, που έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του διεθνούς συνασπισμού και οι επιχειρήσεις αυτές έχουν επιτρέψει να σημειώσουμε αδιαμφισβήτητες προόδους και στρατιωτικές επιτυχίες, επομένως και πολιτικές».

Προκειμένου να τους στηρίξουμε «είμαστε έτοιμοι να πολλαπλασιάσουμε τις επιχειρήσεις και να τις διεξάγουμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στο πλαίσιο του συνασπισμού» συνέχισε ο Ολάντ, την ώρα που 9 μαχητικά αεροσκάφη Ραφάλ και 6 Μιράζ συμμετέχουν στην επιχείρηση που διεξάγει η Γαλλία στο Ιράκ εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ απηύθυνε έκκληση για παροχή βοήθειας με στόχο την ανοικοδόμηση. «Η ανοικοδόμηση των περιοχών που κατέστρεψε το Ισλαμικό Χαλιφάτο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό θέμα» καθώς «η τρομοκρατία ανθεί σήμερα εκεί όπου επικρατεί η φτώχεια και η απογοήτευση των ανθρώπων σε σχέση με την οικονομική τους κατάσταση» εξήγησε ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης