Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έθεσε σήμερα ως τελευταία αποστολή του πριν από το τέλος της θητείας του τον ερχόμενο Μάιο να «αποτρέψει το ενδεχόμενο ο λαϊκισμός, ο εθνικισμός, ο εξτρεμισμός να υπερισχύσουν» στον κόσμο και ιδιαίτερα στη Γαλλία.

«Θα πρέπει ακόμη να ενεργήσω ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο ο λαϊκισμός, ο εθνικισμός, ο εξτρεμισμός να υπερισχύσουν, περιλαμβανομένης και της χώρας μου» υπογράμμισε ο αρχηγός του κράτους στη διάρκεια διεθνούς συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Σιγκαπούρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η άρνηση (του λαϊκισμού) δεν είναι μόνο αποστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι υπόθεση των πολιτών, υπόθεση αξιωματούχων οι οποίοι, κάποια στιγμή, πρέπει να υψώνουν τη φωνή» πρόσθεσε.

«Και σε ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω να μιλώ όσο χρειάζεται και να ενεργώ έτσι ώστε αυτά που έχω κάνει ως πρόεδρος να έχουν μια συνέχεια» είπε, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις, αναφερόμενος στις ενέργειές του όσον αφορά την Ασία, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και «βεβαίως» την Ευρώπη.

«Για τις ιδιωτικές δραστηριότητες, δεν είχα προηγουμένως, δεν είχα στη διάρκεια (της προεδρίας μου), σας διαβεβαιώνω, και δεν θα έχω μετά» είπε ακόμη, απαντώντας σε ερώτηση ενός γάλλου επιχειρηματία που αναφερόταν στον Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος έγινε μέλος του Συμβουλίου διοίκησης του ξενοδοχειακού ομίλου Accor.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στη διεθνή κατάσταση και την εκλογή του αμερικανού ομολόγου του Ντόναλντ Τραμπ, ο Ολάντ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για «τον πειρασμό μιας αναδίπλωσης στον εαυτό μας» τασσόμενος, αντίθετα, υπέρ της «πολυμέρειας» και «μιας παγκοσμιοποίησης με κανόνες».

Ο Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να μεταβεί απόψε στη Μαλαισία και μεθαύριο, Τετάρτη, στην Ινδονησία, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη Νοτιοανατολική Ασία.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης