Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε την Κυριακή τη «βάρβαρη δολοφονία» του Ιάπωνα ομήρου από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου, ζητώντας την «άμεση» απελευθέρωση του δεύτερου Ιάπωνα που είναι στα χέρια των ισλαμιστών.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδικάζει απερίφραστα τη βάρβαρη δολοφονία του Αρούνα Γιουκάουα από τους τρομοκράτες » αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα Ηλύσια Πεδία τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Απευθύνουμε έκκληση για την άμεση απελευθέρωση του δημοσιογράφου που είναι επίσης όμηρος» συμπληρώνεται.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους εξέφρασε επίσης «τα συλλυπητήριά του προς την κυβέρνηση, τον λαό της Ιαπωνίας και την οικογένεια του θύματος», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο Ολάντ «χαιρετίζει την αποφασιστική δέσμευση της Ιαπωνίας στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας και τον ενεργό ρόλο της στην προώθηση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή», αναφέρει η ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι δύο φίλες χώρες μας συνεργάζονται μαζί ενάντια στους τζιχαντιστές» προσθέτει ο Ολάντ και τονίζει ότι «η Ιαπωνία μπορεί να υπολογίζει στην αλληλεγγύη της Γαλλίας».

Η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ και η Βρετανία έχουν ήδη καταδικάσει την εκτέλεση με συνοπτικές διαδικασίες και απαίτησαν την απελευθέρωση του δεύτερου Ιάπωνα που βρίσκεται όμηρος στα χέρια των μαχητών της Τζιχάντ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης