Το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες ολοκλήρωσαν την Πέμπτη το βράδυ τις τετραήμερες συνομιλίες για την ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη αλλά δεν κατέληξαν σε συμφωνία για ένα από τα πιο ακανθώδη θέματα, την ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Η αμερικανική αντιπροσωπεία υπό τον Τζέισον Γκρίνμπλατ, ειδικό απεσταλμένο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ “επανέλαβε τις ανησυχίες (του προέδρου) όσον αφορά την εποικιστική δραστηριότητα”, αναφέρει κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε στην Ουάσιγκτον και στο Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών αυτών στις ΗΠΑ, οι Ισραηλινοί δήλωσαν ότι πρόθεσή τους ήταν να υιοθετήσουν για την εποικιστική τους δραστηριότητα μια “πολιτική που λαμβάνει υπόψη αυτές τις ανησυχίες”.

Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση Τραμπ αναζητεί τους τρόπους για την αναβίωση της καταρρέουσας ειρηνευτικής προσπάθειας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συζητήσεις αυτής της εβδομάδας εξέτασαν ευρύτερα την αναζήτηση “συγκεκριμένων μέτρων που θα βελτιώσουν το γενικό κλίμα”.

Ένα από τα βασικά θέματα των διαβουλεύσεων αναφερόταν σε στοχευμένα μέτρα υπέρ της παλαιστινιακής οικονομίας που είναι σε δύσκολη κατάσταση, αναφέρει η κοινή δήλωση.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης