Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν επέκρινε σήμερα τον παραλληλισμό που έκανε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον, μεταξύ της δολοφονίας χθες τριών παιδιών και του δασκάλου τους σε ένα εβραϊκό σχολείο της Γαλλίας και των παιδιών στη Γάζα.

«Ο υπουργός εκτιμά ότι οι δηλώσεις της Κάθριν Αστον δεν είναι οι προσήκουσες και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα τις επανεξετάσει και θα τις αποσύρει», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών επικαλούμενη τον κ. Λίμπερμαν που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο υπουργός δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι η πιο ηθική χώρα του κόσμου παρότι αναγκάζεται να πολεμά τους τρομοκράτες οι οποίοι δρουν ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό. Ο ισραηλινός στρατός κάνει τα πάντα για να αποτρέψει να πληγεί ο λαός αυτός, αν και υποστηρίζει τους τρομοκράτες», προσθέτει ο υπουργός σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Τα παιδιά για τα οποία η Αστον θα έπρεπε να μιλήσει είναι τα παιδιά του νοτίου Ισραήλ που ζουν με το φόβο των επιθέσεων με ρουκέτες που πραγματοποιούνται από τη Λωρίδα της Γάζας».

Η Αστον δήλωσε χθες Δευτέρα στο περιθώριο συνόδου για την παλαιστινιακή νεολαία στις Βρυξέλλες: «όταν σκεφτόμαστε αυτό που συνέβη σήμερα στην Τουλούζ, όταν φέρνουμε στη μνήμη αυτό που συνέβη στη Νορβηγία πριν από ένα χρόνο, όταν γνωρίζουμε αυτό που συμβαίνει στη Συρία, όταν βλέπουμε αυτό που συμβαίνει στη Γάζα και σε διάφορα σημεία του πλανήτη, στο μυαλό μας είναι οι νέοι και τα παιδιά που χάνουν τη ζωή τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης