Το μέτρο της δημιουργίας «ζωνών τράνζιτ» στα σύνορά της αποσύρει η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης Γιάνος Λαζάρ.

Πρόκειται για ένα από τα βασικότερα μέτρα που επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ από την 15η Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της νέας αντιμεταναστευτικής νομοθεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Λαζάρ επεσήμανε ότι «η λογική επιτάσσει την εγκατάλειψη αυτού του σχεδίου», χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι διαμετακομιστικές ζώνες επρόκειτο να δημιουργηθούν σε μια στενή λωρίδα γης στα σύνορα μεταξύ Σερβίας και Ουγγαρίας όπου θα οδηγούνταν όλοι οι μετανάστες που επιθυμούσαν να εισέλθουν στην Ουγγαρία.

Στην περίπτωση απόρριψης του αιτήματός τους χορήγησης ασύλου θα στέλνονταν αμέσως πίσω χωρίς να έχουν εισέλθει επίσημα στην ουγγρική επικράτεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Λαζάρ διαβεβαίωσε ότι οι αιτούντες άσυλο θα μπορούν να μεταβαίνουν στους καταυλισμούς πρώτης υποδοχής που ήδη υφίστανται και ότι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τα αιτήματα ασύλου σε πολλούς σταθμούς στα σύνορα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης