Η Ουρουγουάη επέτρεψε την Πέμπτη την πώληση από φαρμακεία σκευασμάτων που έχουν ως συστατικό τους παράγωγα της κάνναβης, τρεις μήνες αφότου νομιμοποιήθηκε η χρήση της για ψυχαγωγικούς σκοπούς, υπό τον έλεγχο του κράτους, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στον κόσμο.

Τα φάρμακα αυτά, που χορηγούνται με ιατρική συνταγή, θα περιέχουν «ως βασικό συστατικό την κανναβιόλη (μια από τις χημικές ουσίες που περιέχεται στην κάνναβη), η οποία θα προέρχεται από μη ψυχοδραστικές ποικιλίες» της κάνναβης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την πρωτοπόρα απόφαση της Ουρουγουάης, η οποία έγινε τον Δεκέμβριο του 2013 η πρώτη χώρα παγκοσμίως που νομιμοποίησε την παραγωγή κάνναβης, τη διανομή και τη χρήση της, και άλλες χώρες, όπως το Μεξικό, η Κολομβία, η Αργεντινή και η Χιλή έχουν αλλάξει στάση στο πλαίσιο της προοδευτικής νομιμοποίησης της μαριχουάνας στην αμερικανική ήπειρο.

Από τις 19 Ιουλίου η μαριχουάνα για ψυχαγωγική χρήση πωλείται στα φαρμακεία της Ουρουγουάης. Σχεδόν 15.000 άνθρωποι στη χώρα, ο συνολικός πληθυσμός της οποίας είναι 3,4 εκατομμύρια, έχουν εγγραφεί στον εθνικό κατάλογο αγοραστών, γεγονός που τους επιτρέπει να αγοράζουν 40 γραμμάρια μαριχουάνα τον μήνα προς 1,3 δολάριο το γραμμάριο.

Στο μεταξύ το Κογκρέσο του Περού υιοθέτησε χθες με μεγάλη πλειοψηφία τη χρήση της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης