Η Τουρκία γιορτάζει την Hμέρα της Γυναίκας με τηλεοπτικά μαθήματα ξυλοδαρμού της συζύγου

Ο προφήτης Μωάμεθ και οι διάδοχοί του αλλά κυρίως οι ερμηνευτές του, έχουν ασχοληθεί πολύ με την γυναίκα. Το ίδιο το Κοράνι αφιερώνει αρκετές «Σούρες» στο πώς πρέπει ο άνδρας να συμπεριφέρεται προς την γυναίκα. Όλα αυτά φαντάζουν παράξενα στα αυτιά ενός δυτικού πολιτισμένου ανθρώπου αλλά για τα αυτιά του μέσου Τούρκου πρόκειται για οδηγίες από το Ιερό Βιβλίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ουσία της διαπαιδαγώγησης αυτής αφορά το δικαίωμα του άνδρα να ξυλοφορτώνει την γυναίκα του, διότι αυτό επιτάσσει ο Προφήτης, όπως επιτάσσει στις γυναίκες να απαντούν με ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ξυλοδαρμόΈτσι σήμερα, Πέμπτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας κάποιοι Τούρκοι θεολόγοι, άδραξαν την ευκαιρία για να δημοσιοποιήσουν δια της τηλεοράσεως, τον ιερό τρόπο συμπεριφοράς των μουσουλμάνων ανδρών απέναντι στις μουσουλμάνες συζύγους τους. Η ουσία της διαπαιδαγώγησης αυτής αφορά το δικαίωμα του άνδρα να ξυλοφορτώνει την γυναίκα του, διότι αυτό επιτάσσει ο Προφήτης, όπως επιτάσσει στις γυναίκες να απαντούν με ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ξυλοδαρμό. Προφανώς και τα ιερά αυτά λόγια του Κορανίου, προκαλούν τον γέλωτα σε μας του δυτικούς, για τις γυναίκες όμως του Ισλάμ και της σημερινής Τουρκίας του Ερντογάν πρόκειται για καταδίκη και μάλιστα με ιερή επιταγή.

Αυτή είναι η σημερινή Τουρκία και καιρός είναι να το αντιληφθούν. Ένας γνωστός θεολόγος και πρόεδρος Ιδρύματος Κοινωνικού Ιστού ονόματι Nurettin Yıldız ο οποίος είναι και επίσημος εκπαιδευτής των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος ΑΚP, σε τηλεοπτική εκπομπή, περιγράφει το πώς πρέπει ένας άνδρας να δέρνει μια γυναίκα σύμφωνα με το ισλαμικό πρωτόκολλο. Έτσι απαγορεύονται οι μπουνιές, αλλά επιτρέπει το ξύλο με την παλάμη, απαγορεύεται να χτυπάς το πρόσωπο και το στήθος, αλλά επιτρέπεται να την χτυπάς οπουδήποτε αλλού.

Εν ώρα διαπαιδαγώγησης στο Ίδρυμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα ο θεολόγος εκπαιδευτής εξηγεί: «Μιλάω εξ ονόματι του Προφήτη και της θρησκείας. Οι γυναίκες πρέπει να λένε μέχρι το πρωί ευχαριστώ γιατί ο Αλλάχ είπε στους άνδρες “μπορείτε να τις δέρνεται και να ανακουφίζεστε”. Έτσι ορίζει ο Αλλάχ. Ο Αλλάχ λέει στον άνδρα: Μπορείς να δέρνεις τη γυναίκα, αλλά δε θα πρέπει να τη χτυπάς στο πρόσωπο, απαγορεύεται να τη χτυπήσεις πάνω από το σώμα, απαγορεύεται να τη χτυπήσεις στο στήθος και στη μέση”».

Ο Nurettin Yıldız προτρέπει τους άνδρες, εξ ονόματι του Προφήτη, να απευθυνθούν στην αστυνομία για να τους μάθει πώς να χτυπούν τις συζύγους τους και συνεχίζει: «Απαγορεύεται να χτυπάς με ξύλο που είναι πιο μεγάλο από χάρακα. Δεν πρέπει να κάνεις γροθιά το χέρι σου. Όχι με ανοιχτή την παλάμη. Δεν πρέπει να δέρνεις για να κάνεις βασανιστήρια αλλά για να ξεδίνεις. Είναι θεϊκή οδηγία. Γιατί εάν ένας άνδρας φτάσει μέχρι το λαιμό και δεν την χτυπήσει τότε θα ξεθυμάνει με άλλον τρόπο και αυτό θα τρελάνει την γυναίκα. Οι γυναίκες πρέπει μέχρι το πρωί να ευχαριστούν τον Θεό που δίνει την άδεια στους άνδρες να τις δέρνουν. Δεν θα μάθουμε το Ισλάμ από τους “άπιστους” (σ.σ.: άπιστος είναι όποιος δεν είναι Μουσουλμάνος). Γιατί δεν λέμε αφού ο Θεός είπε “χτύπα” επιτρέπει να χτυπήσουμε, δεν σκεφτόμαστε ότι κάποια σοφία θα υπάρχει.»

Το συγκεκριμένο Ίδρυμα του οποίου πρόεδρος είναι ο θεολόγος – εκπαιδευτής Nurettin Yıldız, μαθαίνει τον ισλαμικό τρόπο στην Τουρκία, με μεγάλη επιρροή στη νεολαία της χώρας, γράφει η τουρκική εφημερίδα Ηurriyet.

Την ίδια ώρα άμεση ήταν η αντίδραση των αρμόδιων αρχών της Τουρκίας καθώς όπως αναφέρει η «Hurriyet», διετάχθη ανακριτική διαδικασία από την Εισαγγελία της Άγκυρας.

Δέρνουν τις συζύγους τους στον δρόμο

Το βίντεο που κάνει σήμερα τον γύρο της Τουρκίας:

To άρθρο στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης