Με σημερινή τους ανακοίνωση οι Αφγανοί Ταλιμπάν καταδικάζουν την αιματηρή επίθεση που έγινε χθες σε σχολείο της Πεσαβάρ από τους Πακιστανούς Ταλιμπάν, από την οποία σκοτώθηκαν συνολικά 141 άνθρωποι, ανάμεσά τους 132 μαθητές.

Οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν τόνισαν ότι «ο εκ προμελέτης φόνος αθώων αντιβαίνει στις αρχές του Ισλάμ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ευθύνη για την επίθεση εναντίον σχολείου στο οποίο φοιτούν παιδιά στρατιωτικών στην Πεσαβάρ, πόλη του βορειοδυτικού Πακιστάν, κοντά στο Αφγανιστάν, ανέλαβαν οι Πακιστανοί Ταλιμπάν του TTP, που πολεμούν από το 2007 την κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ κατηγορώντας την ότι υποστηρίζει τον πόλεμο των ΗΠΑ «κατά της τρομοκρατίας» και ότι «εξευτελίζει το Ισλάμ».

Η επίθεση αυτή, η πλέον πολύνεκρη στην ιστορία της χώρας, προκάλεσε κύμα σφοδρής καταδίκης στο Πακιστάν, στο εξωτερικό και στους Αφγανούς Ταλιμπάν, παρότι και οι ίδιοι ευθύνονται για πολλές αιματηρές επιθέσεις εναντίον αμάχων στη χώρα τους, όπως αυτήν της περασμένης εβδομάδας εναντίον του γαλλικού πολιτιστικού κέντρου στην Καμπούλ.

«Το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν (επίσημη ονομασία των Αφγανών Ταλιμπάν) εκφράζει τα συλλυπητήριά του, μετά το περιστατικό αυτό και θρηνεί μαζί με τις οικογένειες των παιδιών που σκοτώθηκαν. Ο προμελετημένος φόνος αθώων, γυναικών και παιδιών, αντιβαίνει στις αρχές του Ισλάμ», δήλωσε ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των Αφγανών Ταλιμπάν, συμμάχων περιστασιακά των Πακιστανών Ταλιμπάν κατά μήκος των συνόρων, που όμως περιορίζουν τις επιθέσεις τους στο Αφγανιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αφγανοί αντάρτες δηλώνουν επίσης ότι «πάντα καταδίκαζαν τους φόνους παιδιών και αθώων πολιτών», συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης στην οποία 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Νοέμβριο, σε αγώνα βόλεϊ στη νοτιο-ανατολική επαρχία Πακτίκα, στα σύνορα με το Πακιστάν.

Διαβάστε επίσης:
Εκτέλεσαν ένα-ένα τα παιδιά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης