Τουλάχιστον 59 είναι οι νεκροί και 117 οι τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση που έγινε αργά χθες τη νύχτα σε κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας, στη νοτιοδυτική πόλη Κέτα του Πακιστάν, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο τοπικά ΜΜΕ.

Νοσοκομειακές πηγές της χώρας δηλώνουν ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε μετά τον εντοπισμό πτωμάτων εντός του κέντρου εκπαίδευσης. Ωστόσο, οι αναφορές δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αργά το βράδυ της Δευτέρας ένοπλοι εισέβαλαν στο κέντρο εκπαίδευσης αστυνομικών στην πόλη Κέτα (Quetta) του Πακιστάν και κράτησαν εκατοντάδες ομήρους.

«Περίπου πέντε τρομοκράτες μπήκαν στο κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας και έχουν απαγάγει εκπαιδευόμενους αστυνομικούς με την απειλή όπλων» είπε ανώτατος αξιωματικός ασφάλειας στην Κέτα, μιλώντας ανώνυμα.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης άμεσα από καμία ένοπλη ομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μιρ Σαρφαράζ Μπουγκτί (Mir Sarfraz Bugti), υπουργός Εσωτερικών της περιφέρειας του Μπαλουχιστάν (Balochistan), της οποίας η Κέτα είναι πρωτεύουσα, επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον πέντε ή έξι οπλοφόροι είχαν επιτεθεί σε ξενώνα όπου διέμεναν εκπαιδευόμενοι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης