Οι Αρχές του Παναμά οδεύουν στην κατάσχεση μιας ποσότητας ναρκωτικών χωρίς ιστορικό προηγούμενο εφέτος, καθώς το Σαββατοκύριακο εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένα φορτίο περίπου δύο τόνων κοκαΐνης κοντά στα σύνορα της κεντροαμερικανικής χώρας με την Κολομβία.

Το σύνολο των κατασχέσεων το 2017 αναμένεται να υπερβεί το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ των 72 τόνων, που είχε σημειωθεί πέρυσι, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Αλέξις Μπετανκούρ και πρόσθεσε ότι η αύξηση των ποσοτήτων που κατάσχονται οφείλεται στον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών επιβολής του νόμου καθώς και στη βοήθεια από μέρους «φίλιων χωρών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάσχεση του Σαββατοκύριακου έγινε στην επαρχία Ντάριεν, όταν ελέγχθηκε ένα πλεούμενο που είχε αναχωρήσει από την Κολομβία, διευκρίνισε η υπηρεσία φύλαξης των συνόρων του Παναμά, η SENAFRONT, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ανώτερα στελέχη της.

Ο πρόεδρος του Παναμά Χουάν Κάρλος Βαρέλα είχε υποστηρίξει πρόσφατα ότι η συμφωνία ειρήνης που υπέγραψαν η κυβέρνηση της Κολομβίας και η οργάνωση ανταρτών FARC βρίσκεται πίσω από τη ραγδαία αύξηση της διακίνησης ναρκωτικών και την κλιμάκωση της βίας στη χώρα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης