Ο ήχος από το σκάσιμο έξι τεράστιων μπαλονιών που ήταν κρεμασμένα στην οροφή του κτιρίου, δημιούργησε συνθήκες πανικού σε ένα εμπορικό κέντρο στο Ορλάντο, πόλη της αμερικανικής πολιτείας Φλόριντα..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ισχυρός κρότος προκάλεσε σκηνικό άτακτης φυγής, ενός αρκετά μεγάλου αριθμού επισκεπτών του «Mall», με αποτέλεσμα να τραυματιστούν κατά την αποχώρησή τους από το κτίριο, τουλάχιστον εννέα άτομα.

Το πρόβλημα ξεκίνησε κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής για καταστολή πυρκαγιάς σε εστιατόριο, του εμπορικού κέντρου, που ανήκει στον Τζόει Φατόν, σύμφωνα με την τηλεόραση της WFTV, μια τοπική θυγατρική του αμερικανικού δικτύου ABC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας από τους διαχειριστές και αντιπρόσωπος του εμπορικού, είχε προγραμματίσει μια δοκιμή στο σύστημα πυρόσβεσης στο νέο περίπτερο που είχε στηθεί, από την εταιρεία Fat Ones.

Το τεστ άρχισε με σκάσιμο μπαλονιών που ακολουθείται από συναγερμό πυρκαγιάς.

Αυτό προκάλεσε κατάσταση πανικού με τον κόσμο να το βάζει στα πόδια…

Ο Επιθεωρητής του σταθμού πυροσβεστικής της «Orange County» παρευρίσκετο στη δοκιμή, αλλά απ’ οτι φαίνεται δεν πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι στο «Mall» να ήταν ενημερωμένοι.

Ο Μαρκ Κόμερ που ήταν μαζί με την αδελφή του μέσα στο εμπορικό κέντρο, όταν το… χάος άρχισε να εκτυλίσσεται ανέφερε στο WFTV ότι άνθρωποι ούρλιαζαν και έτρεχαν προς τις πόρτες, αρπάζοντας το κινητό του με το οποίο πρόλαβε κι έβγαλε φωτογραφίες: Οι άνθρωποι ούρλιαζαν και τρέχανε προς τις πόρτες. Μερικοί έσερναν τα παιδιά τους προς την έξοδο… δεν είχαν συνειδητοποιήσει μέχρι πολύ αργότερα, ότι επρόκειτο για δοκιμαστικό συναγερμό.

Ο Εμπόνι Φρίμαν εγκλωβίστηκε στην τουαλέτα και δεν είχε ιδέα τι γινόταν ενώ φοβόταν πολύ για τη μικρή αδελφή του που ήταν έξω μόνη της.

Στο μεταξύ οι τουαλέτες των γυναικών ήταν γεμάτες από κόσμο και παιδιά που έτρεξαν εκεί για να καλυφθούν, λέει ένας άλλος επισκέπτης.

Εννέα άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία με ελαφρά τραύματα που υπέστησαν, σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης