Ο υποψήφιος που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Παραγουάη δήλωσε την Τρίτη πως έχει αποδείξεις ότι διαπράχθηκε νοθεία και αξίωσε να γίνει ανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Ο Εφρέν Αλέγκρε, δικηγόρος, υποψήφιος της κεντροαριστερής συμμαχίας GANAR για την προεδρία της Παραγουάης, κατήγγειλε μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης ότι η εκλογική επιτροπή βιάστηκε πολύ να ανακοινώσει ότι ο Μάριο Άμπντο Μπενίτες, ο υποψήφιος του δεξιού κόμματος Κολοράντο, κέρδισε τις εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε ήδη πολύ σαφή δείγματα απάτης, τα οποία θα καταγγείλουμε το καθένα ξεχωριστά», τόνισε ο Αλέγκρε. «Θα συμμετάσχουμε στην ανακαταμέτρηση», συμπλήρωσε.

Οι διεθνείς παρατηρητές που παρακολούθησαν τις εκλογές της Κυριακής στην Παραγουάη διαβεβαίωσαν ότι δεν διαπίστωσαν μείζονες παρατυπίες.

Ο Άμπντο, 46 ετών, πρώην γερουσιαστής που υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του να πατάξει «τη διαφθορά», προγραμματίζεται να ορκιστεί πρόεδρος της Παραγουάης και να αναλάβει καθήκοντα στα μέσα Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το 97,67% των ψηφοδελτίων καταμετρημένο την Κυριακή, ο πρόεδρος του εκλογοδικείου, της εκλογικής επιτροπής της Παραγουάης, ανακοίνωσε ότι ο Άμπντο επικράτησε στην αναμέτρηση συγκεντρώνοντας το 46,44% των ψήφων, έναντι ενός 42,74% του Αλέγκρε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης