Ο 45χρονος Τζούλιαν Ασάνζ καταζητείται από τις σουηδικές Αρχές, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί κατηγορία -την οποία ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά- ότι διέπραξε σεξουαλική επίθεση και βιασμό σε βάρος μιας γυναίκας στη Σουηδία το 2010.

Οι Σουηδοί εισαγγελείς αποφάσισαν να παρατείνουν το ένταλμα σύλληψης για τον ιδρυτή του «Wikileaks» την Παρασκευή. Έτσι η υπόθεση των συγκεκριμένων κατηγοριών θα επανεξεταστεί τον επόμενο μήνα στο Λονδίνο, αυτή τη φορά όμως, με τη συμμετοχή εκπροσώπου και της σουηδικής δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Εφετείο συμμερίζεται την εκτίμηση του δικαστηρίου ότι εξακολουθεί να υπάρχει υποψία για πιθανή αιτία του βιασμού» ανέφερε το δικαστήριο.

Ο Ασάνζ θέλει να αποφύγει πιθανή έκδοσή του από το Λονδίνο στη Σουηδία, ενώ, όπως υποστηρίζει, φοβάται και πιθανή περαιτέρω έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα σχετικά με τις δραστηριότητες του «Wikileaks».

Η Ανά Σαμούελσον, δικηγόρος του Ασάνζ, αναφέρει ότι θα επικοινωνήσει με τον πελάτη της εντός της ημέρας και θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης