Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε τη βοήθεια του Κινέζου ομολόγου του Σι Τσιπινγκ στην περίπτωση τριών παικτών μπάσκετ του UCLA, οι οποίοι κρατούνται στην Κίνα με την κατηγορία κλοπής σε πολυκατάστημα την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο Τραμπ έθεσε το ζήτημα στον Σι Τσιπίνγκ, κατά τη διάρκεια δείπνου που πραγματοποιήθηκε κατά την επίσημη επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στις 8-10 Νοεμβρίου στο Πεκίνο, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε στο Reuters στη Μανίλα. Ο Τραμπ βρίσκεται σήμερα στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων για μια σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τρεις παίκτες μπάσκετ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας UCLA κρατήθηκαν από την αστυνομία στην κινεζική πόλη Χανγκτζού για καταγγελίες περί κλοπής και δεν επέστρεψαν με την ομάδα τους στις Ηνωμένες Πολιτείες το Σάββατο, ανέφερε το ESPN.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, ο Σι Τσιπίνγκ δήλωσε ότι θα εξετάσει το θέμα. Ο αξιωματούχος είπε ότι οι παίκτες είχαν μέχρι στιγμής λάβει σχετικά καλή μεταχείριση, ως αποτέλεσμα της παρέμβασης του Τραμπ.

Η ομάδα του UCLA βρισκόταν στην Κίνα για να αγωνιστεί με την Τζόρτζια Τεχ στη Σανγκάη το Σάββατο, η οποία κέρδισε με 63-60. Οι ομάδες είχαν ταξιδέψει στη Χανγκτζού νωρίτερα για να επισκεφθούν την έδρα του χορηγού του παιχνιδιού, τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό Alibaba Group Holding Ltd.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παίκτες, οι Λι Αντζέλο Μπολ (μικρότερος αδελφός του άσου των Λος Αντζελες Λέικερς, Λόνζο Μπολ), Κόντι Ράιλι και Τζέιλεν Χιλ, συνελήφθησαν από την αστυνομία για υποτιθέμενη κλοπή στο κατάστημα Louis Vuitton κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Χανγκτζού.

Απελευθερώθηκαν νωρίς την Τετάρτη, αλλά δεν τους επιτρέπεται να φύγουν από την Κίνα και περιορίζονται σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη Χανγκτζού, αφού εκκρεμούν κάποιες νομικές διαδικασίες, όπως δήλωσαν στο Reuters πηγές εξοικειωμένες με το θέμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης